Ons aanbod

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

Training persoonlijke ontwikkeling

Werk aan uw persoonlijke ontwikkeling , zodat u beter in staat bent uw werkzaamheden uit te voeren en samen te werken met uw collega’s of teamleden.

Timemanagement in 1 dag

Inhoud training:
– U leert hoe u uw adhoc werkzaamheden kunt structureren.
– Omgaan met een overvolle inbox, agenda en to-do list.
– Grip krijgen op interrupties.
– Prioriteiten stellen en grenzen trekken.
– Effectiever plannen.

Na deze training heeft u:
– Minder stress.
– Grip op uw werk.
– Tijdswinst.
– U herkent tijdens uw werkzaamheden uw dagelijkse valkuilen en weet deze het hoofd te bieden.

Doelgroep:
De training Timemanagement in 1 dag is voor iedereen die zijn of haar tijd effectiever en efficiënter wil benutten en die wil werken aan zijn of haar persoonlijke ontwikkeling.

Assertiviteit

Inhoud training
In deze training komende de drie vormen van gedrag aan bod: assertief, sub-assertief en agressief. Verschillende gedragsmogelijkheden worden besproken en aan de hand van oefeningen en rollenspelen wordt geleerd om bewuster om te gaan met een ander.
Verder komt aan bod: “sterker in je schoenen staan”, achtergrond assertief gedrag en effectieve communicatie

Na de training
Ieder krijgt persoonlijke aandacht en handvatten mee. Je kunt deze direct toepassen in jouw prive- en zakelijke leven.

Doelgroep
Vind je het lastig om in bepaalde situaties jouw mening te geven, bang voor de reacties van anderen? Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en beter leren om jouw grenzen aan te geven en te vertellen wat je echt wilt? Schrijf je dan in voor deze cursus Assertiviteit.

Beter communiceren

Inhoud training:
In deze cursus gaat u met behulp van theorie en oefeningen aan de slag om uw communicatie te optimaliseren. Oefening baart kunst!.
Thema’s die aan bod komen als, “Wat wil ik eigenlijk communiceren?”, “Hoe maak ik verbinding met de ander”, “Hoe weet ik dat mijn boodschap goed is overgekomen?” en “Wat betekent het voor mij als ik mijn boodschap beter over kan brengen?”, geven je inzicht en zo ook de vaardigheden om te verbeteren.

Resultaat
We communiceren de gehele dag met onszelf en onze omgeving en deze cursus is zo opgezet, dat u het geleerde gelijk kunt toepassen.

Snellezen, onthouden en mindmappen

Snellezen
Verdubbel meetbaar uw leessnelheid met een goed begrip van de inhoud door het toepassen van de meest recente technieken op het gebied van snellezen. In deze intensieve training leert u niet alleen sneller te lezen, maar ook hoofd- en bijzaken te scheiden en doeltreffend tot de kern van de zaak door te dringen.

Mindmapping
Vaak ontvangen we een overvloed aan informatie, wij praten sneller dan dat wij kunnen schrijven. Hoe kun je nu op eenvoudige en heldere wijze notities maken zonder de kern van het verhaal te verliezen? Mindmapping is een creatieve denk- en notitiemethode, waarbij je het onderwerp centraal plaatst, om van daaruit een netwerk van sleutelwoorden en symbolen op te bouwen. Zo ontstaat een kaart (Map) van jouw gedachtepatronen (Mind).

Geheugentraining
U leert de drie verschillende typen geheugen: het zintuigelijk geheugen, het korte termijn geheugen en het lange termijn geheugen. We leren geheugentechnieken zoals: een systeem om getallen te onthouden en het Roman Room of LOCI systeem om zaken in een bepaalde volgorde te onthouden.

Na deze training kunt u:
– U kunt tweemaal zo snel lezen
– U neemt informatie sneller en slimmer op
– U leert om op een inventieve manier aantekeningen te maken.

“Praktisch
en leerzaam”

“De Volksuniversiteit verzorgde een prima lesprogramma, dat afgestemd op de benodigde niveaus heel goed aansloot bij onze behoefte als bedrijf. Werknemers hebben de cursus als zeer praktisch en leerzaam ervaren. Vanuit deze ervaring hebben wij ook nog een vergelijkbare training Duits lopen binnen ons bedrijf.”

Modine