Ons aanbod

Talen

Talen

Praktijkgerichte taaltrainingen

 

Elke medewerker krijgt een taaltraining op zijn of haar eigen niveau. Dat niveau bepalen we in een persoonlijke intake, op basis van het Europees Referentiekader. Ook het vocabulaire stemmen we af op uw organisatie en branche. Bovendien gebruiken we voorbeelden en situaties uit de dagelijkse praktijk van de medewerker: van e-mails tot verkoopgesprekken. Zo weet u zeker dat onze taaltrainingen direct van toegevoegde waarde zijn. Al onze trainingen zijn zeer praktijkgericht. We stemmen ons trainingsmateriaal af op het taalgebruik in uw bedrijf en branche.

Vreemde talen

Bij het leren van een taal is het niveau van uw medewerker(s) van groot belang. Onze taaltrainingen houden hier uiteraard rekening mee. Door middel van een intakegesprek wordt vooraf met de docent en uw medewerker het niveau bepaald, aan de hand van het Europees Referentiekader. Vervolgens wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma samengesteld. Volledig toegespitst op uw organisatie en de talenkennis die daarvoor nodig is. Bijvoorbeeld telefonische vaardigheden in het Frans of zakelijke terminologie uit uw branche voor de manager die in het Duits een presentatie moet geven. Doordat er gebruik gemaakt wordt van concrete situaties uit de dagelijkse praktijk van uw medewerkers, wordt de training echt maatwerk!

 

De taaltrainingen welke wij op alle niveaus aanbieden zijn:

Duits | Engels | Frans | Italiaans | Spaans | Portugees

Chinees | Arabisch | Pools | Zweeds | Turks | Bahasa Indonesia

Turks | Russisch | Grieks

Opfriscursus diverse vreemde talen

Nederlands | Engels | Duits | Frans | Italiaans | Spaans
Tijdens deze opfriscursus wordt de grammatica in vogelvlucht doorgenomen. De nadruk ligt op spreken en luisteren. Uiteraard wordt er ook aandacht besteed aan het uitbreiden/opfrissen van de woordenschat. U frist uw geheugen weer op en krijgt meer zelfvertrouwen in het spreken en schrijven van deze taal.

Nederlands voor anderstaligen NT2

Werken er bij uw bedrijf of organisatie anderstaligen? Vaak is het makkelijk als zij een basiskennis van de Nederlandse taal hebben, om goed te kunnen functioneren en te begrijpen wat er op de werkvloer wordt besproken. Met de maatwerktraining Nederlands voor anderstaligen bieden wij dé oplossing. Uw medewerkers leren, tijdens werktijd of in de avonduren, in korte tijd Nederlands. Voorafgaand aan de training wordt door  de docent tijdens een intakegesprek het startniveau bepaald, waarna een volledig programma op maat wordt gemaakt.

Foutloos Nederlands schrijven

Veel mensen ontwijken bij het schrijven van een brief of tekst het gebruik van bepaalde woorden of zinsconstructies, doordat ze zich niet zeker voelen over de spelling of grammatica. Dat is jammer, want de vorm en inhoud van de tekst bepalen voor een groot gedeelte hoe deze ontvangen wordt! Als er spelfouten in een belangrijke offerte of brief staan, komt dat niet professioneel over. Bij deze maatwerkcursus kunt u aangeven met welk onderdeel van de Nederlandse spelling- en grammaticaregels u moeite heeft.

Opfriscursus Nederlandse spelling

Twijfelt u ook wel eens over de schrijfwijze van een woord? Eindigt het nou op een t of een d? In deze basiscursus krijgt u de belangrijkste spellingregels uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Ook kijkt u naar de constructie en duidelijkheid van zinnen. Daarbij letten we op zinsbouw en leesbaarheid. U krijgt oefeningen om de spellingregels toe te passen en eenvoudige opdrachten om uw schrijfvaardigheid te ontwikkelen. Aan het eind van de cursus kunt u uw teksten, brieven en e-mails zonder fouten versturen.

Opfriscursus Nederlandse grammatica

Grammatica is de basis van iedere taal. In deze cursus ontdekt u in hoeverre u de grammaticale regels kent en toepast. De kenmerken en de functies van de belangrijkste woordsoorten en zinsdelen komen aan de orde in theorie en praktijk. U krijgt iedere les een opdracht om het schrijven van teksten met een specifieke vorm of inhoud te oefenen.

“Een zeer
positieve ervaring”

“De Volksuniversiteit heeft middels een docente Engels deze behoefte ingevuld en gedurende acht lesblokken zeven van onze medewerkers met ieder een eigen startniveau bijgespijkerd zowel in spraak als in geschrift. Wij hebben de training en de aanpak als zeer positief ervaren en kunnen de Volksuniversiteit aan ieder bedrijf dat zijn medewerkers een training Engels wil laten volgen aan bevelen.”

Jolles & Ko Accountants
Fokko Jolles