Maatwerktraining Klare Taal

KarakterFaculteit heeft VUOss ingeschakeld voor het verzorgen van een maatwerktraining Klare Taal. Wat is Klare Taal? Klare Taal is het schrijven op het gemiddelde taalniveau B1, welke ca. 95% van de bevolking kan begrijpen. Ook mensen die geen hoge opleiding hebben genoten en voor het werk nooit hoeven te lezen. Taalniveau B1 is eenvoudig Nederlands.  

“Ik merkte dat het moeilijk is om eenvoudig, helder en duidelijk te schrijven, zeker in mijn eigen vakgebied, waar ik bekend ben met de vaktermen. De training van VUOss vraagt behoorlijk wat oefening, maar door er veel mee bezig te zijn, merk ik dat ik meer gedrevener word in het toepassen van Klare taal. In verband met Corona zijn we de training online gestart en vervolgens met een praktisch les bij ons op locatie hervat. Nu ik deze training heb afgerond betekent het dat ik nog gerichter mijn adviezen in een klare taal rapport kan schrijven aan leidinggevende en organisaties, maar vooral aan medewerkers.”

Aldus Angelique van Ravensteijn, directeur KarakterFaculteit.

Wij laten uw medewerkers groeien

Uw medewerkers trainen we, uw organisatie ontzorgen we: van A tot Z, met korte lijnen en een zeer klantgerichte benadering. Meer weten? Ik sta u graag telefonisch te woord voor een passend advies.