Over ons

Over ons

Groei vraagt om maatwerk

Over ons

VU Oss biedt vanuit de locatie in Oss landelijk trainingen aan. In onze bedrijfsfilosofie richten wij ons op de langjarige samenwerkingen. Wij zijn voorstander van groei en ontwikkeling en ons motto is dan ook LEREN OM TE WERKEN & WERKEN OM TE LEREN.

Groei vraagt om maatwerk

De wereld is volop in beweging. Veranderingen volgen elkaar in hoog tempo op en organisaties moeten zich blijven ontwikkelen. Wij zorgen ervoor dat uw medewerkers daarin mee kunnen. Volksuniversiteit Oss is gespecialiseerd in volwasseneneducatie. Al bijna 50 jaar helpen we mensen om het beste uit zichzelf te halen, zowel persoonlijk als beroepsmatig. Dat doen we met ervaren, vakbekwame docenten en een kleine, klantgerichte organisatie. We hebben een rijk aanbod aan cursussen, trainingen en workshops, die zonder uitzondering laagdrempelig en praktijkgericht zijn. Bovendien geloven we in maatwerk: leren en werken gaan bij ons hand in hand. Zo faciliteren we groei: van uw medewerkers en van uw organisatie.

Geschiedenis VU

Op 23 april 1970 staan medewerkers van Organon aan de wieg van de Volksuniversiteit Oss. De Volksuniversiteit Oss voert haar administratie in de beginjaren vanuit een woonhuis in Oss. In 1980 krijgt de volksuniversiteit onderdak in het gebouw van de Groene Engel aan de Kruisstraat. De cursussen worden gegeven in een ruimte onder de Openbare Bibliotheek. Twee jaar later neemt de volksuniversiteit haar intrek in het voormalige pand De Wijsgaard, eveneens aan de Kruisstraat. Hierin is de Volksuniversiteit Oss tot op de dag van vandaag gevestigd.

De Volksuniversiteit Oss nu

De Volksuniversiteit Oss geldt als een belangrijke instelling met regionale aantrekkingskracht. In 2014 is Volksuniversiteit Oss gestart met de zakelijke markt Momenteel biedt de Volksuniversiteit Oss zo’n 250 cursussen, lezingen en workshops aan. In de vorige eeuw was een belangrijk doelstelling om voor ieder wat wils te bieden. Dat geldt nu nog steeds. De Volksuniversiteit Oss biedt voor iedereen die uit interesse of persoonlijke ontplooiing zijn of haar kennis wil vergroten een gevarieerd en compleet aanbod. En zoals de oprichters van de Volksuniversiteit Oss het voor ogen hadden: het is mogelijk om een leven lang te leren en jezelf te blijven ontwikkelen!

Onze organisatie

 • Klantgericht
 • Persoonlijk
 • Flexibel

Onze docenten

 • Vakbekwaam
 • Ervaren
 • Enthousiast

Onze aanpak

 • Toegankelijk
 • Praktijkgericht
 • Resultaatgericht

Onze beloften

 • Enthousiaste medewerkers
 • Betere prestaties
 • Een groeiende organisatie

Onze directe contactpersonen

pers-hanneke-latijnhouers
Hanneke Latijnhouwers
Accountmanager
pers-larissa-weitzel-zeldenrijk
Larissa Weitzel-Zeldenrijk
Directeur
pers-inge-kotlaba
Inge Kotlaba
Commercieel medewerker binnendienst

“Veel aandacht
voor leerdoelen”

“Enkele medewerkers van IBN hebben onlangs een praktische cursus Telefonische Vaardigheden gevolgd. Men was unaniem zeer te spreken over de kwaliteit van deze cursus, en dan met name over de professionaliteit van de cursusleider. Zij was in staat om praktijk en theorie met elkaar te combineren, met daarbij veel aandacht voor de individuele leerdoelen en -wensen!”

IBN