Praktijkgerichte taaltraining Nederlands NT2 - VU Oss

Taaltraining Nederlands NT2

Training op de werkvloer werkt ├ęcht in de praktijk

 

Een organisatie werkt het best wanneer iedereen dezelfde taal spreekt. Dat betekent dat anderstaligen, expats en arbeidsmigranten kennis hebben van de Nederlandse taal. Hiervoor kunnen ze een NT2-training volgen bij VU Oss. Dan begrijpen ze beter wat op de werkvloer wordt besproken en kunnen ze tijdens de pauze in gesprek met collega’s. Onze gecertificeerde trainers zorgen dat uw medewerkers de Nederlandse taal leren. Elk traject begint met een intakegesprek om aan de hand van het ERK het startniveau van de cursist te bepalen. Vervolgens wordt een training op maat aangeboden, waarbij het taalgebruik wordt afgestemd op uw organisatie, de branche en het gewenste eindresultaat. Het grote voordeel is dat de leerstof volledig past bij uw organisatie. Tevens adviseren wij onze opdrachtgevers hoe de taal te borgen om zo een optimaal resultaat te behalen.

Volksuniversiteit Oss is aangesloten bij het Taalakkoord van Leren en Werken voor Nederlands NT2

Online Training

Nederlands NT2

 

Gedurende het jaar bieden wij regelmatig online trainingen Basis Nederlandse taal (NT2) aan. Voor deze trainingen kunnen medewerkers van diverse organisaties zich inschrijven. Tijdens deze interactieve training wordt gewerkt met een standaard lesmethode en werken de deelnemers online aan hun basisvaardigheden Nederlands. Tevens maken we de koppeling tussen theorie en de dagelijkse (werk)praktijk, waarbij de deelnemers de mogelijkheid geboden wordt om naast de lessen thuis te oefenen. De lessen vinden op 2 verschillende tijdstippen plaats, zodat ook deelnemers die in ploegendienst werkzaam zijn kunnen deelnemen.

Niveau bepalen volgens ERK

Het Europees Referentiekader (ERK) dient als leidraad voor de trainingen van VU Oss. De lessen worden aangepast aan de taalbeheersing van de cursist. De lesmethode vullen we aan met praktijkmateriaal en bedrijfsgerichte cases uit uw organisatie. Hierbij kunt u onder meer denken aan veiligheidsvoorschriften en interne communicatie. De taal op de werkvloer dient als leidraad voor de training. Samen bepalen we de leerdoelen en het gewenste eindresultaat.

Nauw betrokken bij de training

U wordt als werkgever nauw betrokken bij de maatwerktraining van uw personeel.

  • In company, online of op onze locatie in Oss
  • Afgestemd op ploegendiensten en flexibele werktijden
  • Tijdens werktijd of in avonduren
  • In (kleine) groepen of individueel
  • Aandacht voor voortgang deelnemers
  • Docent gaat mee de werkvloer op
  • Aanwezigheidsregistratie
  • Veilige en vertrouwde omgeving
  • Teamleider kan aansluiten bij een taalles
  • Ondersteuning bij aanvragen subsidie

Ontzorgen

VU Oss neemt u veel uit handen tijdens het traject. Wij denken en kijken graag mee om de trainingen echt volledig op uw organisatie af te stemmen. Van elke les wordt de aanwezigheid geregistreerd. Wij kunnen u ondersteunen met de benodigde gegevens voor een eventuele subsidieaanvraag. Na afloop ontvangen de deelnemers een badge en bewijs van deelname. Met een intake, tussentijdse evaluatie en eindgesprek monitoren we de voortgang van elke deelnemer. De direct leidinggevende is nauw betrokken bij de training.

Wil je weten wat VU Oss voor jou kan betekenen? Neem contact op voor een training op maat.

Onze klanten vertellen

Sligro Food Group Nederland B.V.

Maatwerk training Nederlands “De Volksuniversiteit Oss verzorgde voor Sligro Food Group een gedegen maatwerk training Nederlands. De lessen werden gegeven..

Lees verder

Wij laten uw medewerkers groeien

Uw medewerkers trainen we, uw organisatie ontzorgen we: van A tot Z, met korte lijnen en een zeer klantgerichte benadering. Meer weten? Ik sta u graag telefonisch te woord voor een passend advies.